Connect with us

Oh! Media

Tommy Thomas Letak Jawatan Undang Reaksi Rakyat Malaysia!

Oh! Tidak

Tommy Thomas Letak Jawatan Undang Reaksi Rakyat Malaysia!

Semalam kita dikejutkan dengan perletakkan jawatan Tommy Thomas sebagai Peguam Negara secara tiba-tiba. Berdasarkan info yang dipetik dari Sinar Harian, Tommy bertindak menyerahkan surat perletakkan kepada Tun Mahathir semalam. Tommy juga dimaklumkan tidak memasuki pejabatsudah dua hari. Perletakkan ini mengundang pelbagai reaksi rakyat Malaysia.

Screenshot dari Facebook Sinar Harian

Sebelum ini Tommy Thomas dikecam teruk oleh rakyat kerana tindakannya menamatkan prosiding keatas 12 individu yang disabitkan dengan 34 pertuduhan berkaitan menyokong kumpulan pengganas LTTE membabitkan beberapa pemimpin parti politik minggu lepas. Tindakannya itu menyebabkan sebuah petisyen mendesak Tommy Thomas untuk meletakkan jawatan.

Sumber gambar dari Google

Bekas Menteri Pendidikan Malaysia, Maszlee Malik mengecam tindakan Peguam Negara berkenaan dan meminta Tommy Thomas mengundurkan diri dari jawatan berkenaan. Selain, Maszlee Malik, bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan turut mengkritik tindakan Tommy Thomas berkenaan kerana tindakannya itu dilihat memperlekeh tugas anggota polis dalam menangani kumpulan pengganas.

OHMEDIA: LEPAS BEBASKAN 12 INDIVIDU PENYOKONG KUMPULAN PENGGANAS, PANDAI PULA CUCI TANGAN, LETAK JAWATAN. PENAT-PENAT PIHAK POLIS BUAT KERJA, SENANG-SENANG DIA LEPASKAN.


Sumber: Sinar Harian

+ Baca respon pembaca Peguam Negara letak jawatan di Facebook Oh! Media

Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top