Connect with us

Oh! Media

Ronaldo Pastikan Juventus Tidak Pulang Dengan Telur Ayam

Oh! Tidak

Ronaldo Pastikan Juventus Tidak Pulang Dengan Telur Ayam

Juventus seharusnya menarik nafas lega setelah mengikat AC Milan 1-1 di perlawanan separuh akhir pertama Coppa Italia hasil bantuan VAR di penghujung perlawanan. Beraksi di San Siro memberi kelebihan buat AC Milan selepas berjaya melakukan beberapa percubaan berbahaya berbanding Juventus.

Milan berjaya membuka tirai jaringan menerusi voli dari Ante Rebic selepas menerima hantaran cantik dari pemain sayap, Castillejo. Walaubagaimanapun Milan terpaksa bermain dengan 10 pemain selepas Theo Hernandez dilayangkan kad kuning kedua.


Berbaki 2 minit sebelum perlawanan tamat, Juventus dihadiahkan sepakan penalti selepas bicycle kick yang dilakukan Ronaldo terkena tangan David Calabria. Ronaldo berjaya menyempurnakan penalti tersebut untuk mengikat Milan hingga wisel penamat. Juventus dan AC Milan akan bertemu semula di separuh akhir kedua Coppa Italia. Korang rasa pasukan mana akan ke final? sama-sama kita saksikan.

OHMEDIA : RONALDO PASTI AKAN MEMBANTU JUVENTUS UNTUK LAYAK KE PERLAWANAN AKHIR

+ Baca respon pembaca yang minat Juventus dan AC Milan di Oh! Media

Selain menulis, Nizar juga merupakan seorang pelakon & pengacara. Beliau juga sebahagian dari team yang menjalankan media sosial bagi penjenamaan Oh! Media ini.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top