Connect with us

Oh! Media

Rider foodpanda Beri Makanan Dekat Gelandangan Sedang Tidur

Oh! Tidak

Rider foodpanda Beri Makanan Dekat Gelandangan Sedang Tidur

Di Malaysia, kita masih dapat lihat banyak lagi gelandangan yang tidur di jalanan serta lorong-lorong dan mereka selalunya berada di sekitar Kuala Lumpur. Baru-baru ini, telah tersebar satu gambar dari laman Facebook We Are Malaysian dimana seorang rider foodpanda memberhentikan motorsikal yang ditunggangnya dan memberikan makanan kepada seorang gelandangan yang sedang tidur di kaki lima.
Secara logiknya, setiap kali makanan yang dibawa rider foodpanda mesti ada pelanggan yang telah membuat pesanan. Ohmedia tidak dapat info apa-apa sama ada, makanan itu telah dipesan oleh pelanggan untuk diberikan kepada gelandanggan itu ataupun pelanggan telah membatalkan pesanan mereka. Apa yang dapat kita lihat, rider foodpanda itu sendiri yang ikhlas dan sukarela ingin memberi makanan kepada gelandangan itu.

Diharapkan perkara ini dapat dijadikan contoh kepada semua rakyat Malaysia dan lebih ramai lagi yang sukarela membantu mereka yang kurang bernasib baik. Tambahan lagi, kepada mereka yang fakir miskin, tiada tempat tinggal dan anak yatim.

OHMEDIA : TANGAN YANG MEMBERI LEBIH BAIK DARIPADA TANGAN YANG MENERIMA.

Sumber : We Are Malaysians

+ Baca respon pembaca rider foodpanda prihatin di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top