Connect with us

Oh! Media

Manchester City Digantung UEFA Selama 2 Musim

Oh! Tidak

Manchester City Digantung UEFA Selama 2 Musim

Manchester City digantung 2 musim untuk menyertai UEFA Champion League dan UEFA Europa League. Perkara ini telah diumumkan City di website rasmi pasukan tersebut. City dikatakan telah melanggar peraturan kewangan Fair Play yang telah ditetepkan UEFA. Ini bermakna City tidak boleh beraksi di saingan berprestij Eropah tersebut pada 2020/2021 dan 2021/2022.Selain itu, City juga menerima hukuman denda 30 Juta Euro oleh UEFA. Untuk pengetahuan korang, City telah melakukan pelanggaran dengan menambah jumlah angka pendapatan penaja dalam penyata kewangan yang diserahkan kepada UEFA pada musim 2012 hingga 2016.


Walaubagaimanapun, Manchester City mempunyai peluang untuk mengemukakan rayuan ke mahkamah timbang tara sukan (CAS). Jika rayuan City ditolak, Slot UEFA Champion League milik mereka akan akan digantikan dengan pasukan yang berada di tangga kelima Liga Perdana Inggeris.


OHMEDIA : MANCHESTER UNITED MEMPUNYAI PELUANG UNTUK LAYAK KE LIGA JUARA-JUARA EROPAH JIKA BERADA DI TANGGA KELIMA LIGA

+ Baca respon pembaca yang sokong Manchester City di Oh! Media

Selain menulis, Nizar juga merupakan seorang pelakon & pengacara. Beliau juga sebahagian dari team yang menjalankan media sosial bagi penjenamaan Oh! Media ini.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top