Connect with us

Oh! Media

Kelonggaran Rentas Negeri Bukan Untuk Sambut Raya

Oh! Tidak

Kelonggaran Rentas Negeri Bukan Untuk Sambut Raya

Mengambil intipati dari sidang media Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan bahawa tujuan rentas negeri hanya dibenarkan bagi tujuan bekerja dan pulang semula ke rumah sendiri selepas terkandas di kampung atau di tempat lain.

Sebarang aktiviti rentas negeri untuk menyambut raya tidak dibenarkan sama sekali. Jelas beliau lagi, bukan itu sahaja malahan segala aktiviti yang melibatkan perhimpunan adalah dilarang sama sekali, termasuklah solat Jumaat dan kenduri-kendara.

Perlu diingat, kelonggaran ini diberikan adalah untuk mengurangkan tekanan ekonomi bukan sahaja bagi pihak kerajaan, bahkan untuk rakyat Malaysia seluruhnya selepas mengambil kira mereka yang terjejas, iaitu terputus punca pendapatan akibat perlaksanaan PKP.

center>
OHMEDIA: MESKIPUN PKP SUDAH TIADA NANTI, KITA RAKYAT MALAYSIA PERLULAH TERUS MENGAMALKAN LANGKAH-LANGKAH PENCEGAHAN JANGKITAN WABAK SEPERTI SOCIAL DISTANCING DAN KERAP MEMBASUH TANGAN.

Sumber: Berita Harian

+ Baca respon pembaca kelonggaran rentas negeri bukan untuk sambut raya di Facebook Oh! Media

Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top