Connect with us

Oh! Media

Frontliners Malaysia Tampil Beri Kata-Kata Semangat Kepada Indonesia!

Oh! Tidak

Frontliners Malaysia Tampil Beri Kata-Kata Semangat Kepada Indonesia!

Baru-baru ini, ada seorang pengguna, @anthraxxxx di Twitter memuatnaik beberapa gambar petugas barisan hadapan Malaysia memberi semangat kepada frontliners di Indonesia selepas didakwa mereka hampir berputus asa melawan jangkitan wabak Covid-19.

Gambar itu telah membuatkan orang ramai terutamanya rakyat Indonesia rasa tersentuh kerana melihat petugas barisan hadapan menulis kata-kata semangat di baju dan sarung tangan.

Kata-kata semangat daripada frontliners Malaysia kepada frontliners Indonesia.Wah, memang terbaiklah petugas barisan hadapan Malaysia memberi sokongan dekat negara seberang! Apapun, Ohmedia harap agar pandemik ni akan berakhir dengan secepat mungkin. InsyaAllah, Amin.

Kalau korang nak tahu, sebelum ini frontliners di Indonesia meluahkan kekecewaan terhadap masyarakat yang menghalang mereka pulang ke kampung semasa perayaan Aidilfitri, gagal mematuhi social distancing dan banyak lagi.

OHMEDIA: GO GO INDONESIA! KITA PASTI MENANG.

Kredit: Twitter

+ Baca respon pembaca beri kata-kata semangat di Facebook Oh! Media.Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top