Connect with us

Oh! Media

COVID-19 : Itali Catat 368 Kematian Dalam Masa Sehari

Oh! Tidak

COVID-19 : Itali Catat 368 Kematian Dalam Masa Sehari

Sumber Gambar : Metro News

Isu COVID-19 yang sedang melanda dunia pasti menjadi kebimbangan ramai kerana virus tersebut telah menyebabkan lebih 6,000 kematian. Syukur di Malaysia masih belum mencatat sebarang kematian walaupun telah mencecah 428 kes setakat hari ini. Untuk pengetahuan korang, Itali kini telah menjadi Negara pertama yang mencatat 368 kematian dalam masa sehari dan jumlah kematian telah mencecah 1,809.
Situasi itu juga menyebabkan bintang bola sepak Juventus, Cristiano Ronaldo membawa keluarganya ke sebuah Pulau untuk dikuarantin. Semua pemain pasukan Atalanta yang layak ke suku akhir Liga Juara-Juara Eropah selepas menewaskan Valencia tempoh hari juga dikuarantin selepas pemain pertahanan Valencia, Ezequiel Garay didapati positif COVID-19.Negara Eropah lain seperti Perancis dan Sepanyol telah menutup premis perniagaan antaranya Restoran, Kafe dan kedai bagi menyekat penularan wabak ini yang begitu pantas merebak di sana. Jumlah keseluruhan kes COVID-19 di seluruh dunia kini telah mencecah 163,930 bilangan kes serta mencatatkan 6,420 jumlah kematian.


OHMEDIA : SEMOGA MALAYSIA DAPAT MENCEGAH WABAK INI SEBAIKNYA

Sumber: Berita Harian

+ Baca respon pembaca Itali catat 368 kematian dalam masa sehari di Facebook Oh! Media

Selain menulis, Nizar juga merupakan seorang pelakon & pengacara. Beliau juga sebahagian dari team yang menjalankan media sosial bagi penjenamaan Oh! Media ini.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Trending

ITTIFY

To Top