Connect with us

Oh! Media

Viral Video PBT Rebut Telefon Penjaja, Polis Buka Kertas Siasatan

Oh! Tidak

Viral Video PBT Rebut Telefon Penjaja, Polis Buka Kertas Siasatan

Baru-baru ini viral di media sosial video pendek memaparkan seorang pegawai penguat kuasa pihak berkuasa tempatan (PBT) merebut telefon penjaja kecil. Kejadian tersebut difahamkan berlaku berhampiran sebuah bank di Pasir Mas Kelantan.

ADVERTISEMENT

Laporan Kosmo! mengesahkan, pihak polis membuka kertas siasatan berhubung rakaman tersebut. Menurut Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohd. Nasaruddin M. Nasir, kertas siasatan dibuka selepas anggota tersebut hadir ke balai polis untuk membuat laporan setelah video viral.

Berdasarkan laporan pegawai PBT terbabit, ketika kejadian dia dan tujuh lagi anggota mengadakan operasi penguatkuasaan terhadap penjaja tanpa lesen yang menyebabkan halangan di tempat awam.

Semasa operasi, seorang penjaja nasi bungkus telah mengeluarkan telefon dan membuat rakaman. Dia bertindak menghalang sebelum berlaku pergelutan di antara mereka.

Pegawai PBT itu telah menghalang lelaki tersebut daripada terus membuat rakaman sebelum berlaku pergelutan antara mereka. Lelaki berkenaan telah mengeluarkan kata-kata kesat selain menghalang anggota PBT menjalankan tugas.

Penjaja itu dipercayai tidak memberi kerjasama apabila anggota penguat kuasa PBT memintanya menyerahkan kad pengenalan untuk mengeluarkan kompaun selepas berniaga di ruang petak tempat letak kereta selain alat pengimbas suhu di gerainya didapati rosak.

Katanya lagi, penjaja berkenaan dipercayai tidak memberi kerjasama apabila anggota PBT meminta kad pengenalan untuk mengeluarkan kompaun.

Kredit: Kosmo!

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas