Connect with us

Oh! Media

(Video) Rider J&T Gigih Peluk Barang Customer Dengan Bawa Motosikal

Oh! Tidak

(Video) Rider J&T Gigih Peluk Barang Customer Dengan Bawa Motosikal

Sejak kebelakangan ini, kecoh mengenai servis penghantaran kurier J&T yang mempunyai isu kakitangan mereka yang mencampak parcel sesuka hati sehingga menjadi bualan hangat warganet.

ADVERTISEMENT

Namun, pihak syarikat sudah memohon maaf dan memberi penjelasan berhubung dengan isu yang terkait dengan syarikat berkenaan.

Walau bagaimanapun, tidak semua cawangan J&T seperti itu kerana masih ada kakitangan yang lain berusaha bersungguh-sungguh untuk bekerja dan menjaga barang-barang customer dengan baik.

Tular satu video pendek di TikTok menerusi akaun @ellamustaffa dimana kelihatan seorang rider J&T gigih membawa barang-barang yang perlu dihantar kepada customer.

@ellamustaffa

Sempat record 5 sec je. Pukul 5 ptg. Semoga staff2 jnt & courier lain tabah. Terima kasih beri perkhidmatan terbaik & amanah dengan barang customer.

♬ original sound – Ella Junni – Ella Junni

Menerusi video berkenaan, kelihatan rider tersebut membawa banyak barang pada bahagian kiri, kanan, depan mahupun belakang bahagian motor yang berpotensi untuk menghalang pandangannya.

Walaupun video itu hanya berdurasi 5 saat tetapi boleh nampak rider tersebut berusaha sebaik mungkin untuk hantar barang customer dengan selamat.

Sehingga jam 5 petang, rider J&T masih lagi bekerja untuk memastikan barang-barang selamat sampai ke tangan customer.

Kredit: TikTok

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas