Connect with us

Oh! Media

Teruja Nak Hadiahkan Ibu Gaji Pertama, Gadis Menangis Salah ‘Transfer’ Ke Akaun Orang Lain

Oh! Tidak

Teruja Nak Hadiahkan Ibu Gaji Pertama, Gadis Menangis Salah ‘Transfer’ Ke Akaun Orang Lain

Korang mesti akan berasa teruja apabila menerima gaji pertama kan? Tentunya gaji pertama kita itu nak diberikan kepada ibu dan ayah sebagai tanda kesyukuran disamping ingin mendapat keberkatan dari-Nya.

ADVERTISEMENT

BACA: Melampau Punya Scammer! Ada Ke Patut Menyamar Jadi Permaisuri Agong Minta RM3K?

Samalah seperti seorang gadis ini yang ingin berkongsi rezeki bersama ibu tercintanya namun, lain pula yang jadi.

@fahadabistari Filter ni real kan #deechoqofahada #deechoqokedah #fahadabistari #fahadatalks #deechoqoshahalam #renfahada ♬ Pretty song that imaged a sleeping baby – Azuline

Menerusi satu video yang tular di TikTok, gadis yang dikenali sebagai Fahada Bistari berkongsi kisah sedihnya yang tidak kesampaian untuk berkongsi rezeki bersama ibunya kerana berlaku kesilapan ketika melakukan pemindahan wang.

Gadis tersebut yang pada awalnya yakin sudah memindahkan sejumlah wang kepada ibunya terkejut selepas ibunya mendakwa bahawa tiada sebarang wang yang masuk ke akaun simpanannya.

Penerima minta gadis sedekah sahaja wang kepadanya

Dalam pada itu, gadis tersebut mendedahkan bahawa dia sudah menghubungi individu yang menerima duit berkenaan meminta agar dirinya memulangkan semula wang tersebut.

Namun apa yang mengejutkannya ialah individu tersebut enggan memulangkan semula wang tersebut dan meminta gadis berkenaan menganggap pemberian itu sebagai satu sedekah.

Bawa resit ke bank

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen meminta agar wanita berkenaan untuk buat laporan polis untuk tindakan selanjutnya.

Yang terima duit tu pun boleh je minta anggap sebagai sedekah? Harap-harap gadis ni dapat balik wang yang dia tersalah ‘transfer’ tu.

Kredit: TikTok fahadabistari

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas