Connect with us

Oh! Media

RM20,168.60 Lesap, Doktor Terciduk Dengan ‘Datuk Ridzuan’

Oh! Tidak

RM20,168.60 Lesap, Doktor Terciduk Dengan ‘Datuk Ridzuan’

Ingatkan dah tak berlaku lagi kes orang kena tipu dengan Macau Scam, rupanya ada juga yang ‘terciduk’. Terbaru, seorang doktor klinik swasta kerugian RM20,168.60 kerana terpedaya dengan sindiket tersebut.

ADVERTISEMENT

Ceritanya, mangsa dapat call dari ‘Datuk Ridzuan’, kononnya pegawai di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) cawangan Kelantan. Katanya, mangsa ada tunggakan cukai perniagaan selama 18 bulan.

Menurut Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan A.A Anbalagan, mangsa turut dikatakan ada terlibat dalam kes penyeludupan dadah serta pengubahan wang haram.

“Pengadu telah diperdaya oleh sindiket terbabit selepas menerima lebih 12 mesej Kod Pengesahan Transaksi (TAC) daripada bank yang perlu dihantar semula untuk tujuan tersebut. Semalam, pengadu ke sebuah Bank di Pantai Jerejak untuk menyemak penyata akaun dan mendapati wang simpanannya sebanyak RM20,168.60 telah tiada.” – katanya.

Haih, sudah-sudah la tu nak tipu dan ambil duit orang. Ohmedia tak faham apa perasaan manusia yang boleh hidup bahagia dengan duit haram. Apapun, semoga Datuk Ridzuan dapat ditangkap dan diberikan hukuman yang setimpal.

Kredit: Kosmo!

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Penulis sepenuh masa di Oh! Media yang juga sepenuh masa ingin menyampaikan manfaat kepada rakyat Malaysia.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

To Top