Connect with us

Oh! Media

Pernikahan Anak Lagi Sebulan, Bapa Dedah Rupanya Anak Tak Sah Taraf

Oh! Tidak

Pernikahan Anak Lagi Sebulan, Bapa Dedah Rupanya Anak Tak Sah Taraf

Setiap orang pastinya akan menamatkan zaman bujang mereka dengan melangsungkan perkahwinan bersama orang yang mereka cintai. Namun, untuk mengecapi kebahagiaan itu terdapat banyak perkara yang perlu diteliti.

ADVERTISEMENT

BACA: Adakah Sah Perkahwinan Khuzairi Dan Nurul Ain? – Ini Penjelasan Dari PU Azman

Antara perkara yang perlu dititikberatkan ialah wali yang merupakan salah satu rukun bagi menyempurnakan perkahwinan dan wajib dipenuhi.

Lagi sebulan hari pernikahan anak, rupanya anak tak sah taraf

Namun begitu, lain pula bagi pasangan suami isteri ini yang mula sedar akan kesilapan lalu menjelang sebulan sebelum perkahwinan anak mereka.

Kisah itu dikongsi ToKadi Hipster, seorang pengguna di TikTok selepas dia didatangi sepasang suami isteri yang menceritakan bahawa anak mereka yang bakal berkahwin mempunyai status tidak sah taraf.

@tokadi_hipster

Alhamdulillah syukur mak ayah masih ada rase tanggungjawab ingat Allah.. Beringatlah semua..

♬ Ya Allah – Wali

Menerusi video tersebut, difahamkan anak mereka itu dilahirkan sebelum mereka bernikah kerana kekhilafan di masa lalu. Menyedari perkara itu, lelaki berkenaan mengatakan bahawa dia tidak layak untuk menjadi wali bagi perkahwinan anaknya nanti.

Di akhir video, pemuda yang berkongsi video ini sempat menasihati pasangan ini agar memberitahu perkara yang sebenar kepada anak mereka.

Respon netizen

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji tindakan kedua pasangan itu kerana menyedari kesilapan yang mereka lakukan. Ada juga sesetengah netizen yang lain memikirkan perasaan anak mereka yang bakal mengetahui perkara yang sebenar.

Kredit: TikTok ToKadi Hipster

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas