Connect with us

Oh! Media

“Ni Mesti Perempuan” – Peniaga Pening Terima Dua Pesanan Macam Buat Karangan

Oh! Tidak

“Ni Mesti Perempuan” – Peniaga Pening Terima Dua Pesanan Macam Buat Karangan

Sudah menjadi lumrah buat peniaga di kedai makan apabila menerima pelbagai pesanan yang aneh dan ‘tidak masuk akal’ sehingga menyukarkan kerja mereka untuk memahaminya.

ADVERTISEMENT

BACA: Milo ‘Display’ Disangka Asli, Peniaga Terhibur Kenang Nasib Pencuri

Lebih-lebih lagi apabila segelintir kedai mempunyai perkhidmatan pesanan menerusi dalam talian, sudah pasti pelanggan mahu yang terbaik sehingga memberikan pelbagai arahan mengenai makanan mereka.

Peniaga pening terima pesanan panjang

Bagaimanapun, perkara itu dilihat terjadi kepada seorang peniaga apabila di mendedahkan pesanan yang diterimanya menerusi aplikasi pesanan dalam talian daripada seorang pelanggan.

Menerusi sebuah perkongsian di aplikasi TikTok, lelaki tersebut dilihat berasa hairan selain turut terhibur apabila menerima pesanan yang panjang seperti sebuah karangan.

Nasi kandar daging tapi kuah lebih, ayam dada. Nak nasi kandar daging, kenapa tukar ayam dada, pening la.

@sitiproperty7

Siapa selalu order foodpanda buat karangan🤣🤣🤣 ##fyp ##foodpanda ##viral2021 ##restoranmeerazak

♬ original sound – AkakPeyek – Siti Property

Selain itu, pesanan yang diterimanya hanyalah dua menu sahaja, namun pelanggan tersebut telah membuat banyak permintaan bagi setiap menu yang dipesan sehingga memeningkan kepada si peniaga.

Nak kuah lebih, pedas, kuah letak sekali, bagi sedap, kuah bagi banjir, kuah bagi banyak sampai tak nampak nasi, nampak kuah sahaja, campur semua kuah.

Lebih menghiburkan, pelanggan tersebut sempat ‘mengugut’ tidak mahu memesan lagi pada masa akan datang jika pihak kedai meletakkan sayur di dalam hidangannya.

Netizen turut rasa terhibur

Menjengah pada ruangan komen, rata-rata netizen juga turut terhibur dengan perkara itu selain ‘bersimpati’ akan nasib peniaga tersebut yang terpaksa melayan karenah si pelanggan.

Setakat ini, perkongsian itu telah mencapai lebih daripada 600,000 jumlah tontonan serta mendapat 57,800 tanda suka.

Kredit: TikTok sitiproperty7

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Penulis di Oh! Media berkaitan isu-isu terkini dan hiburan di media sosial yang mampu memberikan manfaat serta membuka peluang kepada rakyat Malaysia agar sentiasa mengetahui isu semasa dengan lebih pantas.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

Ke Atas