Connect with us

Oh! Media

Mayat Adik Syafiq Terjatuh Longkang Ditemukan

Oh! Tidak

Mayat Adik Syafiq Terjatuh Longkang Ditemukan

Mayat seorang kanak-kanak lelaki bernama Mohamad Syafiq Mustaqim Mohammad Fadly, 8, yang maut akibat tergelincir ke dalam longkang di Flet Cempaka Seremban 2 sebelum dihayutkan arus deras sabtu lalu ditemui terapung di kolam tadahan air pagi tadi.

ADVERTISEMENT

Ketua Zon Seremban JBPM Negeri Sembilan, Khir Amir Ahmad, berkata mayat mangsa lemas itu ditemui oleh pasukan keselamatan terdiri Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JPBM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) selepas 35 jam operasi mencari dan menyelamat dijalankan.

Mangsa mangsa ditemui pada pukul 7.30 pagi tadi di kawasan kolam tadahan air Taman Arowana Indah yang lokasinya tidak jauh daripada tempat mangsa terjatuh.

Kami telah membuka kunci air pada kolam tersebut untuk membiarkan ia surut, Alhamdulilah kita jumpa mayat mangsa lebih kurang 30 meter dari kunci air.

Terdapat luka pada bahagian muka mangsa, mungkin disebabkan hentakan pada konkrit ketika hanyut.

Sementara itu, ibu mangsa, Nor Ain Ismail, berkata, dia reda dengan ketentuan Ilahi dan bersyukur kerana jenazah anaknya diketemukan.

Saya dan suami terus ke lokasi selepas dimaklumkan oleh pegawai keselamatan tentang penemuan anak saya. Alhamdulillah, akhirnya saya dapat lihat anak dan kembali ke pangkuan saya walaupun dia sudah tidak bernyawa.

Nor Ain juga mengucapkan terima kasih kepada pihak yang terlibat kerana bertungkus-lumus mencari mayat anaknya.

Kredit: Berita Harian, Bernama

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas