Connect with us

Oh! Media

Malaysia Perlu PM Baharu, Anwar Ibrahim Paling Layak! #tibe

Oh! Politik

Malaysia Perlu PM Baharu, Anwar Ibrahim Paling Layak! #tibe

Nampaknya sehingga sekarang, media tempatan Sinar Harian tidak putus-putus menaikkan berita yang menjadi perbualan netizen pada waktu ini.

ADVERTISEMENT

Terbaru, Sinar Harian telah mendapatkan pandangan dari Ketua Penerangan Angkatan Muda Keadilah (AMK) Malaysia, Aizuddin Ariffin yang melihat rakyat di negara ini sudah tidak percaya dengan kepimpinan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Jika ditanya siapa paling layak pimpin negara dalam tempoh kemelut politik ini, saya cadangkan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim paling sesuai berdasarkan pengalaman dalam politik mahupun pentadbiran negara. Beri peluang untuk Anwar buktikan beliau memang layak diangkat sebagai perdana menteri. – Katanya.

Betul ke rakyat hilang kepercayaan? Mana dapat data?

Walaupun, Aizuddin mendakwa kajian Institut Darul Ehsan (IDE) mendapati majoriti rakyat menolak darurat, ini tidak bermakna mereka menolak Perdana Menteri.

Mana-mana parti politik pada waktu ini sepatutnya tidak berbincang siapa yang perlu memegang kuasa kerana Agong sudah bertitah mempercayai usaha yang telah dilakukan pihak kerajaan waktu ini.

Kredit: Sinar Harian

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

To Top