Connect with us

Oh! Media

Lelaki Didakwa Rogol Teman Wanita Berusia 14 Tahun

Rokok

Oh! Tidak

Lelaki Didakwa Rogol Teman Wanita Berusia 14 Tahun

Seorang lelaki yang merupakan pengurus tapak projek pembinaan didakwa merogol teman wanita yang juga remaja bawah umur mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Kota Bharu harini ini.

ADVERTISEMENT

BACA : Cerita Babak Rogol Raja Farah, Fauzi Nawawi Mengaku Salah Dan Mohon Maaf

Menurut laporan Harian Metro, tertuduh yang berusia 24 tahun itu melakukan perbuatan terkutuk itu terhadap teman wanitanya yang baru saja berusia 14 tahun di sebuah rumah pada Jumaat lepas.

Jika disabitkan kesalahan, tertuduh boleh dikenakan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebat mengikut Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan.

Keluarga akan bayar jaminan

Bapa kepada tertuduh telah memberi jaminan bahawa anak mereka tidak akan mengganggu mangsa serta akan membayar jaminan yang ditetapkan mahkamah nanti.

Mahkamah telah menetapkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM15,000 oleh seorang penjamin dengan syarat tidak menggangu mangsa selepas ini. Tertuduh juga diminta untuk melapor diri di balai polis terdekat setiap bulan.

Walaubagaimanapun, tertuduh telah membayar ikat jamin yang ditetapkan mahkamah dan tarikh sebutan semula kes telah ditetapkan pada 2 Disember nanti.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

To Top