Connect with us

Oh! Media

Kadar Penginapan Di Hotel Johor Bahru Dan Muar Meningkat

johor bahru

Oh! Tidak

Kadar Penginapan Di Hotel Johor Bahru Dan Muar Meningkat

Sejak dibenarkan melakukan aktiviti merentas negeri pada 11 Oktober lepas, kadar penginapan hotel di Johor Bahru dan Muar telah meningkat dengan purata 70 hingga 80 peratus.

ADVERTISEMENT

BACA: Tular ‘Banjir Merah’ di Johor Bahru, Ketua Biro Komunikasi Pulai Tampil Beri Penjelasan

Menurut Bernama, Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Belia dan Sukan Negeri Johor, Datuk Onn Hafiz Ghazi berkata, keadaan di Desaru Coast Kota Tinggi juga memiliki peningkatan dan kadar penginapannya mencecah 65 peratus.

Industri pelancongan menyepi

johor bahru

Menurut Datuk Onn Hafiz, setelah sekian lama industri pelancongan menyepi akibat penularan Covid-19, kini bot-bot di Jeti Mersing juga kembali sibuk.

Ramai yang mengambil peluang untuk melancong ke Johor setelah Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob umum kebenaran merentas negeri di seluruh Malaysia pada 11 Oktober lepas.

Kini saya dimaklumkan bahawa pakej-pakej bagi aktiviti island hopping di daerah Mersing juga hampir penuh hingga pertengahan bulan 11.

Beliau juga berkata bahawa taman tema Legoland turut menyaksikan peningkatan pengunjung domestik, berbanding sebelum pandemik Covid-19 bermula.

Datuk Onn Hafiz mengucapkan terima kasih kepada warga Malaysia yang menjadikan Johor sebagai destinasi percutian. Beliau juga mengatakan Johor akan sentiasa dibuka untuk menjadi destinasi yang selamat buat semua masyarakat.

Kredit: Bernama

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas