Connect with us

Oh! Media

Cubaan Merasuah ASP RM120,000 Gagal, Lelaki Ditahan Miliki Dadah

Oh! Tidak

Cubaan Merasuah ASP RM120,000 Gagal, Lelaki Ditahan Miliki Dadah

Tindakan sorang lelaki berusia 36 tahun untuk merasuah seorang polis berpangkat Asisten Superintendan (ASP) sebanyak RM120,000 membawa padah apabila dia ditahan di sebuah stesen minyak di Bandar Sri Damansara, Shah Alam, semalam.

ADVERTISEMENT

Menurut laporan Kosmo, lelaki tersebut yang merupakan juruteknik pendingin hawa ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor pada pukul 9.25 malam.

Siasatan awal mendapati pegawai kanan polis berpangkat ASP itu terlebih dahulu ditawarkan wang tunai berjumlah RM100,000 oleh rakan suspek bagi melepaskannya daripada dikenakan tindakan undang-undang.

Perkara tersebut berlaku kerana rakan suspek risau akan dikenakan tindakan undang-undang di bawah Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya atas kesalahan memiliki dadah dan memperuntukkan mati madatori sekiranya disabitkan kesalahan.

Wang tersebut kemudiannya diberikan oleh suspek tersebut sebanyak RM120,000, kira-kira 10 minit sebelum ditangkap pada hari yang sama.

Suspek yang ditahan telah direman 7 hari bermula hari ini selepas perintah reman dikeluarkan oleh Majistret Mohamad Redza Azhar Rezali .

Pengarah SPRM Selangor, Datuk Alias Salim mengesahkan penahanan tersebut dan kes disiasat mengikut Seksyen 17 (b) Akta SPRM 2009.

Kredit: Kosmo!

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Penulis di Oh! Media berkaitan isu-isu terkini dan hiburan di media sosial yang mampu memberikan manfaat serta membuka peluang kepada rakyat Malaysia agar sentiasa mengetahui isu semasa dengan lebih pantas.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

To Top