Connect with us

Oh! Media

Tinggal Lagi 4 Peratus Sebelum Kebenaran Rentas Negeri Diberikan

rentas negeri

COVID-19

Tinggal Lagi 4 Peratus Sebelum Kebenaran Rentas Negeri Diberikan

Mesti ramai yang tak sabar menantikan kebenaran merentas negeri yang bakal diumumkan kerajaan tidak lama lagi. Maklumlah, masih ramai yang belum dapat berjumpa ibu dan ayah sejak sekian lamanya dan pastinya kebenaran rentas negeri yang akan diumumkan nanti akan digunakan sebaiknya.

ADVERTISEMENT

Sebelum ini, Perdana Menteri turut mengumumkan negara perlu mencapai sekurang-kurangnya 90 peratus dewasa menerima vaksin lengkap. Selepas itu, barulah kerajaan akan memberikan kebenaran merentas negeri.

4% lagi sebelum kami memberikan kebenaran rentas negeri

Khairy dalam perkongsian terbarunya di Twitter memaklumkan yang kini negara sudah mencapai 86 peratus populasi dewasa menerima vaksin lengkap. Ini bermakna, kita hanya memerlukan lagi 4 peratus sahaja lagi.

Dalam tulisan terbaru itu, Khairy menjangkakan akan berlaku lebih banyak perhimpunan sebaik sahaja kebenaran rentas negeri diberikan. Oleh itu, amat penting untuk kita semua memainkan peranan masing-masing untuk sentiasa bersiap sedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Dengan lebih banyak pergerakan, akan berlakunya lebih banyak perhimpunan. Kita perlu mengambil tanggung jawab terhadap tindakan kita. Jika anda menunjukkan simptom, dapatkan kit ujian dan uji diri. Jika positif, asingkan diri secepatnya. – Tulis KJ.

Ini bermakna seramai 20,317,843 individu dewasa telah menerima vaksin lengkap setakat 1 Oktober 2021 dan ini ditambah lagi dengan jumlah 1.4 juta remaja lengkap menerima vaksin.

Kami di Ohmedia turut ingin mengucapkan terima kasih dan tahniah kepada seluruh rakyat Malaysia kerana berjaya mendapatkan vaksin dan bersama #kitajagakita.

Kredit: Twitter

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori COVID-19

30 Hari Paling Trending

Ke Atas