Connect with us

Oh! Media

Baru 6 Hari Kahwin Sudah Berjaya Yakinkan Isteri Untuk Kahwin Isteri Kedua

kahwin

Oh! Tidak

Baru 6 Hari Kahwin Sudah Berjaya Yakinkan Isteri Untuk Kahwin Isteri Kedua

Walaupun mulut berkata tidak mahu, tetapi kebanyakan lelaki mengimpikan untuk beristeri dua. Tak gitu? Tapi, jika korang merasakan diri mampu dari segala aspek, apa salahnya. Macam kisah seorang pemuda yang viral selepas dikatakan telah mengahwini dua orang wanita hanya dalam masa 1 minggu.

ADVERTISEMENT

Kejadian ini berlaku di wilayah Sumatera Selatan selepas lelaki 24 tahun yang dikenali sebagai Jek telah mengahwini seorang lagi gadis selepas 1 minggu disatukan dengan isteri pertama.

Jek tidak merancang untuk berpoligami tetapi keadaan memaksa.

Saya pulang ke kampung untuk bercuti baru-baru ini, datuk dan nenek memperkenalkan saya dengan keluarga isteri pertama, Linda. Kedua-dua keluarga bersetuju agar kami berkenalan. 

Sebagai seorang cucu yang baik dan berniat untuk membahagiakan kedua-dua buah keluarga, saya menuruti permintaan mereka untuk berkahwin dengan Linda pada Ogos lepas

Selepas sah sebagai suami isteri, Jek kemudian membuat pengakuan, dia sebenarnya sudah mempunyai kekasih hati dan bersama selama dua bulan. Jek yang terlalu mencintai gadis yang dikenali sebagai Vivian bersedia untuk menceraikan isteri pertamanya jika tidak bersetuju untuk berpoligami. Isteri pertama Jek kemudian membenarkannya dan majlis perkahwinan diadakan.

Perkahwinan kami hanya selang enam hari. Ketika majlis perkahwinan bersama Vivian, pihak keluarga meminta Linda memakai kembali pakaian pengantin agar dia turut berasa bahagia. Saya mencintai kedua-duanya dan berharap dapat berlaku adil.

Mesti ramai kaum lelaki nak tahu apalah rahsia Jek dapat yakinkan isteri untuk kahwin lagi satu dalam masa 6 hari sahaja, huhu. Sesungguhnya cinta itu buta. Apapun tahniah Jek dan isteri-isteri, semoga bahagia hingga akhir hayat.

Kredit: Kosmo

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas