Connect with us

Oh! Media

Datuk Seri Hishammuddin Terus Berbakti Untuk Rakyat Dan Negara

hishammuddin letak jawatan

Oh! Politik

Datuk Seri Hishammuddin Terus Berbakti Untuk Rakyat Dan Negara

Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein telah meletak jawatan sebagai Menteri Kanan Luar Negara selepas Tan Sri Muhyiddin Yassin melepaskan jawatan sebagai Perdana Menteri Isnin lalu.

ADVERTISEMENT

Walau bagaimanapun, Ahli Parlimen Sembrong berkenaan berikrar akan terus berbakti dalam apa juga kapasitinya demi kebaikan rakyat dan negara.

BACA : Caprice Jangka Hishammuddin Hussein Bakal Jadi PM Ke-9

Ujarnya, tanggungjawab sebagai Menteri Kanan Luar Negara ketika pandemik ini bukan satu perkara yag mudah namun itu tidak mematahkan semangat beliau untuk melaksanakan amanah yang diberikan.

Saya akan terus berbakti dalam apa juga kapasiti yang saya boleh.

Menerusi laporan Astro Awani, beliau menyatakan hal paling penting ialah perkara yang disumbangkan demi kebaikan rakyat dan negara.

Penghargaan daripada Hishammuddin

Beliau turut merakamkan penghargaan kepada warga kerja Kementerian Luar Negara dan Majlis Keselamatan Negara (MKN) atas dedikasi yang telah ditunjukkan.

hishammuddin letak jawatan

Sehubungan itu, seluruh anggota Kabinet kerajaan Perikatan Nasional (PN) juga melepaskan kedudukan masing-masing.

Terdahulu, Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah memperkenan perletakan jawatan Muhyiddin.

Al-Sultan Abdullah juga memperkenan supaya Tan Sri Muhyiddin menjalankan tugas sebagai caretaker Perdana Menteri sehingga Perdana Menteri baharu dilantik.

Kredit : Astro Awani

+Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

Ke Atas