Connect with us

Oh! Media

5 Bahan Cemar Bahaya Ini Wujud Tanpa Sedar, Ini Apa Yang Kita Boleh Buat

Branded

5 Bahan Cemar Bahaya Ini Wujud Tanpa Sedar, Ini Apa Yang Kita Boleh Buat

Orang dewasa secara purata menyedut 18kg udara manakala kanak-kanak menggunakan 2 kali ganda udara dari jumlah itu. Seperti yang ramai tahu, Covid-19 tersebar melalui udara dan virusnya boleh berada di udara berjam-jam lamanya.

Selain virus Covid-19, 5 bahan cemar yang wujud dalam udara yang tidak ramai tahu termasuklah:

Kulapuk
Kulapuk boleh wujud pada banyak tempat di rumah seperti pada habuk, dalam bilik air, kulapuk yang berpunca tanah dari luar.

Alergen
Bahan cemar ini berkemungkinan berpunca dari haiwan peliharaan seperti kucing dan anjing, najis dan bangkai kutu selain kulapuk dari udara sekeliling.

Debunga

Mereka yang mempunyai alahan dengan debunga biasanya membuatkan mata berair, gatal dan tidak selesa.

Bahan kimia berbahaya
Particulate matter 2.5 (PM 2.5) adalah bahan pencemar dari pelbagai sumber yang sukar untuk disingkirkan. Bahan ini akan mengganggu penglihatan dan menyebabkan jerebu jika berkadar tinggi.

Virus & bakteria

Sesetengah virus dan bakteria mempunyai saiz yang pelbagai dan sangat jauh berbeza. Virus dan bakteria ini boleh bertahan hidup dari 3 jam hinggalah 7 hari lamanya.

Untuk membantu pengguna hidup tanpa risau dengan kualiti udara dalam rumah, Panasonic memperkenalkan penyaman udara dengan teknologi nanoe™ X yang merencatkan virus di udara. Hasilnya udara dalam rumah lebih bersih dan selamat 24 jam sehari.

Cara nanoe™ X berfungsi

Hydroxyl radikal adalah molekul tidak stabil yang bertindak balas dengan elemen seperti hidrogen dan memerangkapnya. Kemudian, aktiviti bahan cemar dapat direncatkan untuk memperbaiki kualiti udara sekeliling.

Teknologi nanoe™ X Panasonic mengambil langkah lebih jauh dengan membawa pembersih semula jadi, hydroxyl radikal ke dalam bangunan untuk mencipta persekitaran lebih sihat.

Bahan ini yang mengandungi air, nanoe™ X meningkatkan keberkesanan dengan memanjangkan jangka hayat hydroxyl radikal dari kurang sesaat kepada 600 saat atau 10 minit.

Teknologi unik nanoe™ X Panasonic ini mampu menghalang bahan cemar seperti Novel Coronavirus* sehingga 99.99% selain kulapuk, alergen, debunga, virus & bakteria serta kimia berbahaya dari terus merosakkan kualiti udara. Seluruh keluarga akan dilindungi selama 24 jam dengan penggunaan teknologi berkenan.

Selain menghalang bakteria, penyaman udara Panasonic nanoe™ X juga bertindak mewujudkan suasana lebih bersih dan selesa untuk didiami dengan beberapa cara:

-Menyah bau
-Melembapkan
-Mengurangkan kesan racun serangga

Lebih jimat dengan The Trio Savings

Untuk waktu terhad, Panasonic tawarkan The Trio Savings untuk korang berjimat sambil membina persekitaran selamat untuk yang tersayang.
Ada 3 promosi jimat dengan penyaman udara inverter Panasonic nanoe™️ X. Cuma perlu ikut langkah-langkah ini:

1.Beli penyaman udara inverter nanoe™ X dalam satu resit.
2.Muat naik gambar resit dan isi butiran di SINI.
3.Simpan resit asli.
4.Terima PIN reload Touch ‘n Go dalam masa 30 hari bekerja melalui Whatsapp.

Ciptakan persekitaran kediaman lebih selesa dan selamat dengan penyaman udara Panasonic nanoe™ X hari ini. Untuk info lanjut lawati laman web Panasonic dan ikuti mereka di Facebook, Instagram dan Youtube.

*Novel Coronavirus penyebab Covid-19’’. Ini tidak menjamin imuniti pengguna terhadap virus dan bakteria.
*Hasil ujian mungkin berbeza bergantung pada jaran dan kawasan pendedahan kualiti udara.

Teruskan membaca..
Berita lain yang popular...

Lagi dalam kategori Branded

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas